Vissen in het Vanmeer

Als fervent visser en liefhebber van de prachtige natuur van Turkije, kan ik met zekerheid zeggen dat het Vanmeer een van de meest adembenemende plekken is om te vissen. Gelegen in het oosten van Turkije, in de provincie Van, is dit meer een waar paradijs voor vissers van over de hele wereld. Met zijn kristalheldere water, omringd door indrukwekkende bergen en groene bossen, is het Vanmeer een plek die je als visser absoluut niet mag missen.

De diversiteit aan vissoorten

Wat het Vanmeer zo uniek maakt, is de diversiteit aan vissoorten die je hier kunt vinden. Van forel tot karper en van baars tot snoek, het meer zit boordevol verschillende vissoorten die het hart van elke visser sneller doen kloppen. Zelf heb ik hier al vele mooie vangsten gedaan, waaronder een prachtige forel van maar liefst 2 kilo.

De beste visplekken

Als je van plan bent om te gaan vissen in het Vanmeer, zijn er een aantal plekken die je zeker niet mag overslaan. Een van mijn favoriete visplekken is bij de pier van Adilcevaz, waar je vaak grote karpers en snoeken kunt vangen. Ook de omgeving van het dorp Gevaş staat bekend om zijn goede visstekken, met name voor forel en baars.

Een andere populaire visplek is bij de rotsen van Akdamar, waar je met wat geluk een grote snoek kunt vangen. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan het eiland Akdamar zelf, waar je niet alleen kunt genieten van het prachtige uitzicht, maar ook van de vele vissoorten die hier rondzwemmen.

De beste tijd om te vissen

Als het aankomt op vissen in het Vanmeer, is het belangrijk om rekening te houden met het seizoen. De beste tijd om te vissen is in het voorjaar en de zomer, wanneer de watertemperatuur aangenaam is en de vissen actiever zijn. In de herfst en winter kan het meer behoorlijk koud worden, waardoor de vangsten vaak wat minder zijn.

Zelf geef ik de voorkeur aan het voorjaar, wanneer de natuur ontwaakt en de vissen volop aan het azen zijn. De zon die langzaam opkomt boven de bergen, het geluid van de vogels en het rustgevende geluid van het kabbelende water maken het vissen in het Vanmeer tot een onvergetelijke ervaring.

Benodigde vergunningen

Als je wilt gaan vissen in het Vanmeer, is het belangrijk om te weten dat je een visvergunning nodig hebt. Deze kun je ter plaatse aanschaffen bij een van de lokale viswinkels of bij de VVV-kantoren in de omgeving. De kosten van een visvergunning zijn relatief laag en het is zeker de moeite waard om deze aan te schaffen, zodat je zonder zorgen kunt genieten van een dagje vissen in dit prachtige meer.

Conclusie

Al met al kan ik met zekerheid zeggen dat vissen in het Vanmeer een ervaring is die je als visser niet mag missen. Met zijn adembenemende natuur, diverse vissoorten en rustgevende sfeer is het meer een waar paradijs voor iedereen die van vissen houdt. Dus pak je hengel, haal je visvergunning en geniet van een onvergetelijke dag aan het Vanmeer!

Over

Corina, een avontuurlijke en reislustige vrouw, heeft al een aanzienlijk deel van de wereld verkend. Van de bruisende straten van Tokio tot de serene stranden van de Caraïben, haar passie voor nieuwe culturen en ervaringen kent geen grenzen. Elke reis verrijkt haar met onvergetelijke herinneringen en verhalen, die ze enthousiast deelt met iedereen die ze ontmoet.

Plaats een reactie