De beste Turkse wijnhuizen

Als liefhebber van wijn ben ik altijd op zoek naar nieuwe en interessante wijnhuizen om te ontdekken. Turkije is misschien niet het eerste land dat in je opkomt als je aan wijn denkt, maar het heeft een rijke geschiedenis en een groeiende reputatie als wijnproducent. In dit artikel wil ik je meenemen op een reis langs de beste Turkse wijnhuizen die ik heb bezocht en waar ik geweldige wijnen heb geproefd.

Kavaklidere

Een van de oudste en meest bekende wijnhuizen in Turkije is Kavaklidere. Dit wijnhuis werd opgericht in 1929 en heeft sindsdien een indrukwekkende reputatie opgebouwd. Ik bezocht hun wijngaarden in Anatolië en was onder de indruk van de prachtige omgeving en de passie die de wijnmakers hebben voor hun vak. De wijnen van Kavaklidere zijn van uitstekende kwaliteit en ik kan vooral hun Narince en Kalecik Karasi aanbevelen.

Doluca

Een ander wijnhuis dat ik graag wil aanbevelen is Doluca. Dit wijnhuis werd opgericht in 1926 en is een van de grootste wijnproducenten van Turkije. Ik bezocht hun wijngaarden in Thrace en was onder de indruk van de moderne faciliteiten en de innovatieve aanpak van het wijnmaken. De wijnen van Doluca zijn toegankelijk en betaalbaar, maar doen zeker niet onder voor de kwaliteit. Ik ben vooral fan van hun Kav blend en hun Öküzgözü.

Vinkara

Een wijnhuis dat ik recent heb ontdekt en waar ik enorm van onder de indruk ben, is Vinkara. Dit wijnhuis is gevestigd in Anatolië en staat bekend om zijn focus op inheemse druivensoorten. Ik bezocht hun wijngaarden en was onder de indruk van de prachtige ligging en de passie die de wijnmakers hebben voor het behoud van traditionele Turkse wijnen. De wijnen van Vinkara zijn uniek en vol karakter, vooral de Kalecik Karasi en de Narince zijn absolute aanraders.

Sevilen

Als je op zoek bent naar een wijnhuis met een breed scala aan wijnen en een lange geschiedenis, dan is Sevilen een goede keuze. Dit wijnhuis werd opgericht in 1942 en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd. Ik bezocht hun wijngaarden in Izmir en was onder de indruk van de diversiteit aan druivensoorten die ze verbouwen. De wijnen van Sevilen zijn van hoge kwaliteit en ik kan vooral hun Sauvignon Blanc en Merlot aanbevelen.

Urla

Als laatste wil ik graag Urla noemen, een wijnhuis dat bekend staat om zijn biologische wijnen en duurzame aanpak. Ik bezocht hun wijngaarden in Izmir en was onder de indruk van de prachtige omgeving en de toewijding van de wijnmakers aan het milieu. De wijnen van Urla zijn puur en eerlijk, en ik ben vooral fan van hun Cabernet Sauvignon en Chardonnay.

Al met al heeft Turkije een bloeiende wijnindustrie met een aantal fantastische wijnhuizen die zeker een bezoek waard zijn. Of je nu een liefhebber bent van witte, rode of rosé wijnen, er is voor elk wat wils in dit diverse land. Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om de Turkse wijnen te ontdekken en te genieten van al het moois dat dit land te bieden heeft op het gebied van wijn.

Over

Corina, een avontuurlijke en reislustige vrouw, heeft al een aanzienlijk deel van de wereld verkend. Van de bruisende straten van Tokio tot de serene stranden van de Caraïben, haar passie voor nieuwe culturen en ervaringen kent geen grenzen. Elke reis verrijkt haar met onvergetelijke herinneringen en verhalen, die ze enthousiast deelt met iedereen die ze ontmoet.

Plaats een reactie