Street food hotspots in Istanbul

Als liefhebber van lekker eten en reizen, kan ik met zekerheid zeggen dat Istanbul een paradijs is voor street food liefhebbers. De straten van deze bruisende stad zijn gevuld met heerlijke geuren en smaken die je doen watertanden. In dit artikel deel ik mijn favoriete street food hotspots in Istanbul en vertel ik je over mijn persoonlijke ervaringen.

Kumpir bij Ortaköy

Als je in Istanbul bent, moet je zeker een bezoek brengen aan Ortaköy, een levendige wijk aan de oever van de Bosporus. Hier vind je talloze kraampjes die kumpir verkopen, een heerlijk gerecht van gepofte aardappel gevuld met verschillende toppings zoals kaas, groenten, vlees en sauzen. Mijn favoriete kumpir kraampje is te vinden vlakbij de Ortaköy-moskee, waar je kunt genieten van een heerlijk gevulde aardappel terwijl je uitkijkt over het water.

Döner kebab bij Taksim

Geen bezoek aan Istanbul is compleet zonder het proeven van de beroemde döner kebab. Een van de beste plekken om dit gerecht te proberen is bij Taksim, een drukke winkelstraat in het hart van de stad. Hier vind je talloze döner kebab kraampjes die de sappige en smaakvolle kebab serveren in een versgebakken broodje met salade en saus. Mijn favoriete kraampje is te vinden vlakbij de İstiklal Caddesi, waar je kunt genieten van een heerlijke döner kebab terwijl je de drukte van de stad aan je voorbij ziet gaan.

Simit bij de Galatabrug

Een andere street food favoriet in Istanbul is simit, een heerlijk Turks broodje bedekt met sesamzaadjes. Een van de beste plekken om simit te proberen is bij de Galatabrug, waar je talloze kraampjes vindt die dit knapperige broodje verkopen. Ik herinner me nog goed hoe ik op een zonnige dag over de brug liep en een warme simit kocht bij een van de kraampjes. Het was de perfecte snack om van te genieten terwijl ik uitkeek over de Bosporus.

Börek bij de Grote Bazaar

Als je van hartige snacks houdt, moet je zeker börek proberen, een heerlijk gerecht van flinterdun deeg gevuld met kaas, vlees of groenten. Een van de beste plekken om börek te proberen is bij de Grote Bazaar, een van de oudste en grootste overdekte markten ter wereld. Hier vind je talloze kraampjes die verse börek verkopen in allerlei varianten. Mijn favoriete kraampje is te vinden in de buurt van de ingang van de bazaar, waar je kunt genieten van een warm stuk börek met een kopje Turkse thee.

Lahmacun bij Kadıköy

Als je van dunne en knapperige pizza houdt, moet je zeker lahmacun proberen, een heerlijk Turks gerecht van dun deeg belegd met gekruid gehakt en groenten. Een van de beste plekken om lahmacun te proberen is bij Kadıköy, een levendige wijk aan de Aziatische kant van Istanbul. Hier vind je talloze restaurants en kraampjes die deze smakelijke lekkernij serveren. Mijn favoriete restaurant is te vinden in de buurt van de Kadıköy-markt, waar je kunt genieten van een versgebakken lahmacun met een frisse salade.

Al met al is Istanbul een waar paradijs voor street food liefhebbers. De diversiteit aan smaken en gerechten die je op elke straathoek kunt vinden, maken deze stad een must-visit bestemming voor foodies. Ik kan niet wachten om terug te keren naar Istanbul en nog meer van de heerlijke street food hotspots te ontdekken.

Over

Corina, een avontuurlijke en reislustige vrouw, heeft al een aanzienlijk deel van de wereld verkend. Van de bruisende straten van Tokio tot de serene stranden van de Caraïben, haar passie voor nieuwe culturen en ervaringen kent geen grenzen. Elke reis verrijkt haar met onvergetelijke herinneringen en verhalen, die ze enthousiast deelt met iedereen die ze ontmoet.

Plaats een reactie