Bezoek aan de ruïnes van Assos

Als liefhebber van geschiedenis en archeologie was ik onlangs in Turkije en kon ik het niet laten om een bezoek te brengen aan de prachtige ruïnes van Assos. Gelegen aan de westkust van Turkije, bieden deze ruïnes een fascinerend inzicht in de oude Griekse en Romeinse beschavingen die ooit deze regio bewoonden. In dit artikel deel ik mijn persoonlijke ervaringen en indrukken van mijn bezoek aan Assos.

De geschiedenis van Assos

Assos, ook wel bekend als Behramkale, is een oude stad die dateert uit de 6e eeuw voor Christus. Het was oorspronkelijk een Griekse kolonie en later een belangrijke Romeinse stad. De ruïnes van Assos zijn goed bewaard gebleven en bieden een schat aan historische informatie voor bezoekers.

Tijdens mijn bezoek aan Assos was ik onder de indruk van de prachtige tempel van Athena, die hoog boven de stad uitsteekt. Deze tempel dateert uit de 6e eeuw voor Christus en is een van de best bewaarde Griekse tempels in Turkije. Het uitzicht vanaf de tempel over de Egeïsche Zee is adembenemend en maakt het bezoek aan Assos des te meer de moeite waard.

Wat te zien en te doen in Assos

Naast de tempel van Athena zijn er nog tal van andere bezienswaardigheden in Assos die een bezoek waard zijn. Zo is er het oude theater, waar ooit toneelstukken en concerten werden opgevoerd. Het theater biedt een prachtig uitzicht over de stad en de zee en is een geweldige plek om even tot rust te komen en te genieten van de omgeving.

Een andere interessante bezienswaardigheid in Assos is de agora, het centrale plein van de stad waar ooit handel werd gedreven en politieke bijeenkomsten werden gehouden. Hier kun je nog steeds de overblijfselen van de oude marktplaats en de zuilengalerijen bewonderen.

Naast de archeologische site heeft Assos ook een charmant dorpje met smalle straatjes, traditionele huizen en gezellige tavernes waar je kunt genieten van lokale gerechten en wijnen. Ik raad zeker aan om wat tijd door te brengen in het dorp en te genieten van de gastvrijheid van de lokale bevolking.

Praktische informatie

Als je van plan bent om Assos te bezoeken, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst is het handig om comfortabele schoenen te dragen, aangezien de ruïnes op een heuvel liggen en er veel trappen zijn om te beklimmen. Ook is het aan te raden om voldoende water en zonnebrandcrème mee te nemen, aangezien het in de zomer erg warm kan worden in Assos.

De toegangsprijs voor de ruïnes van Assos is redelijk en er zijn gidsen beschikbaar die je meer kunnen vertellen over de geschiedenis van de stad. Het is ook mogelijk om een rondleiding te boeken via een reisbureau, maar ik vond het persoonlijk leuker om op eigen houtje de ruïnes te verkennen en mijn eigen tempo te bepalen.

Al met al was mijn bezoek aan de ruïnes van Assos een onvergetelijke ervaring die ik iedereen kan aanraden. De prachtige archeologische site, het adembenemende uitzicht en de charmante sfeer van het dorp maken Assos tot een must-see bestemming voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur. Ik kijk nu al uit naar mijn volgende bezoek aan deze bijzondere plek in Turkije.

Over

Corina, een avontuurlijke en reislustige vrouw, heeft al een aanzienlijk deel van de wereld verkend. Van de bruisende straten van Tokio tot de serene stranden van de Caraïben, haar passie voor nieuwe culturen en ervaringen kent geen grenzen. Elke reis verrijkt haar met onvergetelijke herinneringen en verhalen, die ze enthousiast deelt met iedereen die ze ontmoet.

Plaats een reactie