De oude haven van Phaselis

Als liefhebber van Turkije en alles wat dit prachtige land te bieden heeft, wil ik graag mijn ervaring delen over de oude haven van Phaselis. Gelegen aan de zuidkust van Turkije, is Phaselis een historische plek die je meeneemt terug in de tijd. De oude haven van Phaselis is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden die je kunt bezoeken tijdens je verblijf in Turkije.

De geschiedenis van Phaselis

Phaselis was een oude Griekse stad die werd gesticht in de 7e eeuw voor Christus. De stad diende als belangrijke handelspost en was bekend om zijn welvarende haven. Phaselis was strategisch gelegen tussen de steden Olympos en Attaleia, waardoor het een belangrijke rol speelde in de handel in de regio. De stad was ook bekend om zijn productie van parfums en medicijnen, die werden geëxporteerd naar verschillende delen van het Middellandse Zeegebied.

De oude haven van Phaselis was een bruisende plek waar schepen uit verschillende delen van de wereld aanmeerden om hun goederen te verhandelen. De haven was goed beschermd tegen de elementen en bood een veilige haven voor schepen die de ruige wateren van de Middellandse Zee trotseerden. De overblijfselen van de oude haven zijn vandaag de dag nog steeds te zien en geven een goed beeld van hoe het er vroeger moet hebben uitgezien.

Ontdekking van de oude haven

Tijdens mijn reis naar Turkije besloot ik om Phaselis te bezoeken en de oude haven met eigen ogen te aanschouwen. Het was een warme zomerdag toen ik aankwam bij de archeologische site van Phaselis. De oude stad ligt verscholen tussen de dichte bossen en biedt een oase van rust en sereniteit. Ik liep langs de oude ruïnes en kwam al snel bij de oude haven terecht.

De oude haven van Phaselis is een adembenemende plek die je meeneemt terug in de tijd. De overblijfselen van de oude kades en dokken zijn nog steeds goed bewaard gebleven en geven een goed beeld van hoe de haven er vroeger moet hebben uitgezien. Ik kon me levendig voorstellen hoe schepen hier aanmeerden en hun goederen losten, terwijl handelaren druk bezig waren met het verhandelen van hun waren.

Wat te doen bij de oude haven

Als je de oude haven van Phaselis bezoekt, zijn er verschillende activiteiten die je kunt ondernemen om de ervaring nog specialer te maken. Hier zijn een paar suggesties:

  • Maak een wandeling langs de oude kades en dokken en geniet van het prachtige uitzicht op zee.
  • Bezoek de overblijfselen van de oude stad en leer meer over de geschiedenis van Phaselis.
  • Neem een duik in het heldere water van de Middellandse Zee en geniet van een verfrissende zwempartij.
  • Maak een boottocht langs de kust en bewonder de prachtige natuurlijke omgeving van Phaselis.

Wat je ook kiest om te doen, een bezoek aan de oude haven van Phaselis is een onvergetelijke ervaring die je meeneemt terug in de tijd en je laat kennismaken met de rijke geschiedenis van Turkije.

Conclusie

De oude haven van Phaselis is een must-see bestemming voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur. De prachtige overblijfselen van de oude haven nemen je mee terug in de tijd en laten je kennismaken met de rijke geschiedenis van Turkije. Of je nu geïnteresseerd bent in archeologie, geschiedenis of gewoon op zoek bent naar een unieke ervaring, een bezoek aan de oude haven van Phaselis zal je zeker niet teleurstellen.

Over

Corina, een avontuurlijke en reislustige vrouw, heeft al een aanzienlijk deel van de wereld verkend. Van de bruisende straten van Tokio tot de serene stranden van de Caraïben, haar passie voor nieuwe culturen en ervaringen kent geen grenzen. Elke reis verrijkt haar met onvergetelijke herinneringen en verhalen, die ze enthousiast deelt met iedereen die ze ontmoet.

Plaats een reactie