Beste rooftop bars in Istanbul

Als liefhebber van Turkije en alles wat dit prachtige land te bieden heeft, kan ik met zekerheid zeggen dat Istanbul een van mijn favoriete steden is. De bruisende sfeer, de rijke geschiedenis en het adembenemende uitzicht maken deze stad tot een must-visit bestemming voor iedereen die van reizen houdt. En wat is er nu beter dan genieten van een verfrissend drankje op een rooftop bar terwijl je uitkijkt over de prachtige skyline van Istanbul?

1. 360 Istanbul

Een van de meest populaire rooftop bars in Istanbul is 360 Istanbul. Deze bar biedt een panoramisch uitzicht over de stad, inclusief de Bosporus en de Aya Sofia. Het chique interieur en de heerlijke cocktails maken dit de perfecte plek om te genieten van een avondje uit. Ik herinner me nog goed hoe ik hier zat, met een verfrissende mojito in mijn hand, terwijl de zon langzaam onderging en de lichten van de stad begonnen te twinkelen.

2. Mikla

Een andere favoriet van mij is Mikla, gelegen op de bovenste verdieping van het Marmara Pera hotel. Deze rooftop bar biedt niet alleen een adembenemend uitzicht over de stad, maar ook heerlijke Turkse gerechten met een moderne twist. Ik kan me nog goed herinneren hoe ik hier genoot van een heerlijk diner, terwijl ik uitkeek over de verlichte skyline van Istanbul. Een ervaring om nooit te vergeten!

3. Leb-i Derya

Leb-i Derya is een andere geweldige rooftop bar in Istanbul, gelegen in de wijk Beyoglu. Deze bar biedt een intieme sfeer en een prachtig uitzicht over de Gouden Hoorn en de Galatatoren. Ik herinner me nog goed hoe ik hier zat, met een glas Turkse wijn in mijn hand, terwijl ik genoot van de rustige sfeer en het prachtige uitzicht.

4. Nu Teras

Als je op zoek bent naar een meer relaxte sfeer, dan is Nu Teras de perfecte plek voor jou. Deze rooftop bar, gelegen in de wijk Karakoy, biedt een prachtig uitzicht over de Bosporus en de oude stad. Ik herinner me nog goed hoe ik hier zat, met een verfrissend biertje in mijn hand, terwijl ik uitkeek over de drukke straten van Istanbul. Een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van het uitzicht!

5. Balkon Bar

Tenslotte wil ik Balkon Bar aanbevelen, gelegen in de wijk Sultanahmet. Deze rooftop bar biedt een prachtig uitzicht over de Blauwe Moskee en de Aya Sofia. Ik herinner me nog goed hoe ik hier zat, met een heerlijke cocktail in mijn hand, terwijl ik uitkeek over de historische bezienswaardigheden van Istanbul. Een ervaring die ik nooit zal vergeten!

Al met al zijn er tal van geweldige rooftop bars in Istanbul die elk een uniek uitzicht en sfeer bieden. Of je nu op zoek bent naar een chique cocktailbar of een relaxte plek om te genieten van een biertje, Istanbul heeft voor ieder wat wils. Dus als je ooit de kans krijgt om deze prachtige stad te bezoeken, zorg er dan zeker voor dat je een van deze rooftop bars bezoekt en geniet van het adembenemende uitzicht over Istanbul!

Over

Corina, een avontuurlijke en reislustige vrouw, heeft al een aanzienlijk deel van de wereld verkend. Van de bruisende straten van Tokio tot de serene stranden van de Caraïben, haar passie voor nieuwe culturen en ervaringen kent geen grenzen. Elke reis verrijkt haar met onvergetelijke herinneringen en verhalen, die ze enthousiast deelt met iedereen die ze ontmoet.

Plaats een reactie