Wandelingen door het oude Ankara

Als liefhebber van Turkije en alles wat dit prachtige land te bieden heeft, kan ik met zekerheid zeggen dat een wandeling door het oude Ankara een ervaring is die je niet mag missen. Ankara, de hoofdstad van Turkije, staat bekend om zijn rijke geschiedenis en culturele erfgoed. Tijdens mijn bezoek aan deze historische stad heb ik me laten onderdompelen in de charme van het oude Ankara en ben ik verliefd geworden op de sfeer en de bezienswaardigheden die deze stad te bieden heeft.

De Citadel van Ankara

Een van de hoogtepunten van mijn wandeling door het oude Ankara was een bezoek aan de Citadel van Ankara. Deze imposante vesting torent hoog boven de stad uit en biedt een adembenemend uitzicht over Ankara. Het is fascinerend om door de smalle straatjes van de citadel te dwalen en de geschiedenis van deze plek te voelen. Ik kon me levendig voorstellen hoe het er eeuwen geleden aan toe ging in deze versterkte stad.

De oude bazaar

Een andere must-see tijdens een wandeling door het oude Ankara is de oude bazaar. Hier vind je een wirwar van smalle steegjes en kleurrijke kraampjes waar je allerlei lokale producten en ambachten kunt kopen. Ik heb genoten van het slenteren door de bazaar en het proeven van lokale lekkernijen zoals baklava en Turks fruit. De levendige sfeer en de vriendelijke mensen maken een bezoek aan de oude bazaar een onvergetelijke ervaring.

De Romeinse baden

Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in het oude Ankara zijn de Romeinse baden. Deze goed bewaard gebleven thermale baden dateren uit de Romeinse tijd en geven een fascinerend inkijkje in het dagelijks leven van de oude Romeinen. Ik vond het heerlijk om rond te dwalen in de prachtige ruïnes en me voor te stellen hoe het er vroeger aan toe ging in deze badhuizen.

De Haci Bayram-moskee

Een bezoek aan de Haci Bayram-moskee mag tijdens een wandeling door het oude Ankara niet ontbreken. Deze prachtige moskee is een van de belangrijkste religieuze gebouwen in de stad en ademt een serene sfeer uit. Ik was onder de indruk van de prachtige architectuur en de rust die heerste in deze heilige plek. Het was een bijzondere ervaring om hier even tot rust te komen en te genieten van de stilte.

De Ulus-wijk

Naast de historische bezienswaardigheden heeft het oude Ankara ook een levendige en bruisende wijk, genaamd Ulus. Hier vind je tal van gezellige restaurants, cafés en winkeltjes waar je kunt genieten van heerlijke Turkse gerechten en souvenirs kunt kopen. Ik vond het heerlijk om hier rond te struinen en de lokale sfeer op te snuiven. Ulus is de perfecte plek om even te ontspannen na een dag vol sightseeing.

Conclusie

Al met al kan ik met zekerheid zeggen dat een wandeling door het oude Ankara een onvergetelijke ervaring is die je niet mag missen tijdens een bezoek aan Turkije. De rijke geschiedenis, de prachtige bezienswaardigheden en de levendige sfeer maken van Ankara een stad die je hart zal veroveren. Ik kan niet wachten om terug te keren naar deze betoverende stad en nog meer te ontdekken van al het moois dat het te bieden heeft.

Over

Corina, een avontuurlijke en reislustige vrouw, heeft al een aanzienlijk deel van de wereld verkend. Van de bruisende straten van Tokio tot de serene stranden van de Caraïben, haar passie voor nieuwe culturen en ervaringen kent geen grenzen. Elke reis verrijkt haar met onvergetelijke herinneringen en verhalen, die ze enthousiast deelt met iedereen die ze ontmoet.

Plaats een reactie